Historie
In 2000 koopt Reinier van Elderen het bestaande vrieshuis op Hazeldonk van Arco Coldstores. Op dat moment waren 3 vriescellen met een totale capaciteit van 30.000 m3 in gebruik.
De bedrijfsactiviteiten werden vanaf 1 april 2000 voortgezet onder de naam FRIGO BREDA.
Drie maanden later, werd na een grondige inspectie ook het tweede gedeelte van het pand in gebruik genomen. Hierdoor werd de capaciteit vergroot tot 60.000 m3.

Frigo Breda specialiseert zich steeds meer op het verlenen van totaallogistiek en groeit daardoor flink verder.

In 2003 wordt middels nieuwbouw een uitbreiding van 50.000 m3 gerealiseerd. Hierdoor groeit Frigo Breda uit tot het grootste en modernste vrieshuis van de regio.

Ook in automatisering loopt Frigo Breda voorop, al in 2001 werd gekozen voor het WMS van Navision. Toen dit in 2005 overgenomen werd door Microsoft, heeft Frigo samen met de toenmalige automatiseringspartner Qurius, de nieuwe WMS-module Q Coldstore ontwikkeld en geimplementeerd. Hierin wordt alles geregistreerd middels barcode scanning, zodat de foutkans tot een minimum wordt beperkt. Ook worden EDI-verbindingen met klanten gelegd, zodat de communicatie van dataverkeer volledig automatisch plaatsvindt.

In 2007 blijkt de opslagcapaciteit opnieuw te klein te zijn.
Omdat op de bestaande locatie niet meer kan worden uitgebreid, worden koelcellen gehuurd op een andere locatie in Breda. Intussen is ook deze vestiging, Eikdonk genaamd, uitgegroeid tot een volwassen bedrijf, waar voor vele klanten de handling en opslag wordt verzorgd van gekoelde producten. Ook beschikt deze vestiging over de mogelijkheid om goederen onder ambiente omstandigheden op te slaan. Tevens groeit de transportafdeling gestaag en wordt het team uitgebreid.

In 2013 is in samenwerking met Boltrics Professionals uit Ede het WMS Navision vervangen door Nekovri Dynamics. Deze oplossing maakt verdere professionalisering van de bestaande en nieuwe diensten van Frigo Breda mogelijk. De administratie wordt dagelijks uitgevoerd door een team van accountmanagers vanuit het kantoor op Hazeldonk. Zij verwerken in Microsoft Dynamics de opdrachten van de klanten tot correcte orders die door ons vakkundig loodspersoneel realtime worden verwerkt middels scanning. Na verwerken van de opdrachten volgt rapportage aan de klant. Middels geautomatiseerde mails of desgewenst via onze webportal waarbij het complete dossier ingezien kan worden op het moment dat de klant dit wenst.


Frigo Breda is in 15 jaar tijd uitgegroeid:
  • van 30.000 m3 naar 240.000 m3.
  • van 8 werknemers naar 55 werknemers.
  • Van 4.000 palletplaatsen naar 32.000 palletplaatsen.
Frigo Breda heeft voldoende potentie om verder te groeien. De goede service en de logistieke ligging tussen de twee wereldhavens Antwerpen en Rotterdam is hierbij van groot belang.
Ook de ontwikkeling van West Brabant tot logistieke hotspot, als achterland van beide havensteden, heeft hier een positieve invloed op.

De filosofie van Frigo Breda is:

klanten voorzien van een complete, betrouwbare logistieke oplossing met een uitstekende kwaliteit.

Nederlands English Deutsch Français
Frigo Breda
Hazeldonk 6284
4836 LG Breda (NL)
Tel. +31 76 593 70 30

info@frigobreda.com

sales@frigobreda.com

transport@frigobreda.com