WIE ZIJN WIJ

Frigo is zowel nationaal als internationaal dé expert op het gebied van logistieke dienstverlening. Met onze uitgebreide services – van opslag en transport tot documentatie en keuringsrapporten – bieden wij u de mogelijkheid om het gehele of slechts een deel van het logistieke proces aan ons toe te vertrouwen. 

Wij streven naar het bieden van duurzame en betrouwbare logistieke oplossingen waarbij hoge kwaliteit en uitstekende service hoog in het vaandel staan.

ONZE KERNWAARDEN

like
Kwaliteit
leaf
Duurzaamheid
hand
Betrouwbaarheid

WAAR WIJ VOOR STAAN

KWALITEIT & BETROUWBAARHEID

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Door middel van de juiste kennis, samenwerkingen en medewerkers, bieden wij excellente service, betrouwbare oplossingen en waarborgen we de kwaliteit van uw goederen. En dat voor iedere fase in de logistieke keten.

DUURZAAMHEID

Samen dragen we ons steentje bij om de wereld steeds een stukje beter te maken. Met behulp van o.a. zonnepanelen, groupage (consolidatie) en binnenscheepvaart, verminderen we de uitstoot van CO² en stikstof.

ONZE KLANTEN

Bij Frigo vinden we het belangrijk dat we naast u gaan staan om te kijken wat u nou echt nodig heeft. Door te luisteren en mee te denken, kunnen we het logistieke proces slimmer en efficiënter maken, met als gevolg kostenbesparing en een (totaal)oplossing die bij uw wensen past.

ONZE MEDEWERKERS

Bij Frigo hebben we hart voor de zaak en geloven we in wat we doen. Met onze neuzen dezelfde kant op, zorgen we er samen voor dat we de juiste balans vinden tussen hard werken en plezier maken. Daarnaast bieden we onze werknemers alle vrijheid om zich zowel persoonlijk als professioneel verder te ontwikkelen.

ONS VERHAAL

Na jarenlange ervaring bij zijn oom en diverse bedrijven, besloot Reinier van Elderen voor zichzelf te starten. In 2000 richtte hij Frigo Breda op, een familiebedrijf in hart en nieren, waarbij het bestaande warehouse van Arco Coldstores werd opgekocht.

In het begin lag de focus voornamelijk op de opslag van geconditioneerde goederen zoals vlees, vis, fruit, en groenten, maar in de loop van de jaren is Frigo doorgegroeid tot dé expert op het gebied van logistieke totaaloplossingen. Voor iedere fase in het logistieke proces heeft Frigo een oplossing en biedt daarmee een logistiek totaalpakket. Niks is te gek.

Op het moment maakt Frigo een enorme groei door. Van +/- 3.000 naar 38.000 pallets en met de komst van onze nieuwe locatie in Moerdijk, zal onze opslagcapaciteit oplopen tot zo’n 70.000 pallets. Nieuwe partners sluiten zich continu aan, zodat de hoge vraag naar transporten en distributie gerealiseerd kan worden. Ook tijdens onze groei zorgen we ervoor dat de kwaliteit van onze services voortdurend gewaarborgd blijft. 

Frigo begon met 8 medewerkers en is nu uitgegroeid tot 85 medewerkers, waaronder ook Reinier zijn vrouw Dagmar en kinderen Ewoud en Mistral helpen om het bedrijf te runnen. Samen zijn wij één grote familie en zorgen wij ervoor dat we door middel van klantgerichte oplossingen uw logistieke zorgen uit handen nemen.

ONZE HISTORIE

2000 – Oprichting Frigo Breda | Reinier van Elderen koopt het bestaande vrieshuis van Arco Coldstores op Hazeldonk

2003 – Uitbreiding locatie Hazeldonk | Extra opslagcapaciteit van 50.000 m³

2007 – Nieuwe locatie Eikdonk | Extra opslagcapaciteit van 2.250 pallets.

2011 – Oprichting Frigo Breda Forwarding | Nieuwe afdeling gericht op regelen van transporten met onafhankelijke partijen

2012 – Nieuwe locatie Eikdonk 2 | 8.850 extra pallets voor ambiente opslag

2016 – Nieuwe locatie IABC | 7.000 extra pallets verdeeld over droog-, koel- en vrieszones

2018 – Nieuwe locatie IABC 2 | Extra opslagcapaciteit van 4.500 gekoelde pallets

2018 – Nieuwe locatie Etten-Leur | Extra opslagcapaciteit van 2.000 bevroren pallets

2021 – Nieuwe locatie Moerdijk (coming soon) | Direct toegang tot scheepvaart en een binnenshuis Border Inspection Point

FRIGO IN GETALLEN

Werknemers
Jaren ervaring
Locaties

Ben je ook geïnteresseerd om bij Frigo te komen werken? Neem dan snel contact op!

Word onderdeel van een hecht team waarin hard werken en plezier hebben bovenaan staat.